Еден од најпопуларните веб сајтови за порно содржини, Pornbub, го исфрли седмиот годишен извештај за тоа кои биле најголемите трендови во 2019 година и на што највеќе се посветувало внимание од посетителите. Се работи за исклучително долг извештај до кој имате целосен пристап тука. Ние решивме да се посветиме првенствено на оние факти кои имаат […]

Прочитај повеќе

Иако „гуглањето“ е секојдневна работа, изгледа дека овој месец корисниците во САД тоа го правеле послабо, бидејжи Yahoo за првпат по мај 2011-та имаше повеќе посети на месечно ниво од Google. Според месечниот извештај на comScore, бројките велат дека Yahoo бил посетуван 196,564.000 пати, наспроти 192,251.000 на Google. Изгледа дека стратегијата на Мариса Маер му помога на […]

Прочитај повеќе

Еве една интересна информација. Македонскиот забавен портал Tocka.com.mk достигна 1.8 милиони посети во февруари, вкупно 314.886 уникатни посетители, според нивните Google Analytics.

Прочитај повеќе

Колкаво значење има дизајнот? Дали променaта е доволна да го турнат сообраќајот на една популарна страница во надолна линија? Очигледно, да. Gawker Media ги редизајнира своите Gizmodo, Lifehacker, iO9, Gawker.com и Jezebel, по што се соочи со куп негативни критики од читателите, а со тоа и драстично опаѓање на посетите.

Прочитај повеќе

Facebook стана најпосетуваниот сајт во САД, надминувајќи го Google, се вели во истражувањето на Experian Hitwise. Скоро 8.93% од сите посети во САД од јануари до ноември 2010-та припаѓаат на Facebook, наспроти 7.19% посети за Google.

Прочитај повеќе

Користеноста на Google Chrome се зголеми пет пати во последниве година дена, односно сега 30 отсто од посетите на It.com.mk доаѓаат од тој прелистувач.

Прочитај повеќе

Прво, среќен 5-ти роденден YouTube! Популарниот видео сервис во пост славејќи го својот роденден објави неверојатна информација дека сервисот забележува над 2 милијарди посети на ден! За споредба тоа е двојно повеќе од гледаноста на трите најголеми телевизии во САД.

Прочитај повеќе