Кинеските власти пронајдоа нов начин да се справат со дисидентите и незадоволните граѓани. Алатката ја изработи Sesame Credit, финансискиот оддел на Alibaba. Алатката покажува колку некој граѓанин е послушен, барем кога власта е во прашање. Системот е изработен под покровителство на Tencent, компанијата која е сопственик на Riot Games, но има и удел во Epic Games […]

Прочитај повеќе