На Google не му требаше многу време за да ја блокира првата порно апликација за Google Glass. Апликацијата на MiKandi со наслов Tits & Glass беше блокирана само за неколку часови после нејзиното објавување. Се работи за апликација со која може да се споделуваат и коментираат секси фотографии и видеа. Причината поради која апликацијата е […]

Прочитај повеќе

„Не кради“ е еден од божјите заповеди до кој би требало да се придржува секој христијанин, нели? Ова правило посебно треба да важи во Ватикан, но, според истражувањето на TorrentFreak и ScanEye, пиратеријата е доста популарна кај свештениците. Со оглед на тоа дека е мала држава (Ватикан има околу 800 жители) и нема некоја голема […]

Прочитај повеќе

Апликацијата за споделување видеа на Twitter за iOS Vine само неколку дена откако беше стартувана наиде на проблеми со експлицитни содржини, но и со голем број на лажни профили.  Отстранувањето на експлицитни содржини барем засега се прави од блокирање на неприкладни хаш-тагови, односно наместо отстранување на содржината, пребарувањето на #porn, #boobs или #sex сега не […]

Прочитај повеќе

Vine, новата iOS апликација за споделување на видео на Twitter,  се соочува со фактот дека „интернет е за порно“.  Проблемот кој го има апликацијата е што со едноставно пребарувања на #porn, #boobs или било кои зборови поврзани со порнографијата, лесно може да се најдат експлицитни содржини Експлицитните содржини се најдоа на апликацијата која овозможува споделување […]

Прочитај повеќе

Во последниве шест години на само две порно страни се изгледани над 1,2 милиони години од содржини за возрасни. Со оглед дека страните се основани во 2006 тоа би значело дека просечно се гледаат над 170.000 години порно или дека секој човек гледа 13 минути порно на ден! Анализата која ја направи PornWatchers (внимание линкот води до експлицитна […]

Прочитај повеќе

Дел од компаниите веќе решија да блокираат одредени сајтови (читај: Facebook) за да ја зголемат продуктивноста на своите вработени. Но, можеби среќниот работник е и подобар работник? Искрено овие кул совети и алатки ги видовме на Business Insider, и си помисливме па зошто да не ги споделиме и со македонската публика. Не се работи само […]

Прочитај повеќе

Интернетот е за порно, но не и во Египет каде судовите одлучија да ги направат порно сајтовите нелегални бидејќи, како што велат египетските власти, користењето на порно сајтовите ги загрижува фамилиите. За да се одржи цензурата врз порното провајдерите ќе користат специјален софтвер кој ќе блокира сајтови. Претпоставувам дека неодамна претставените .xxx домени ќе бидат […]

Прочитај повеќе

Над 100.000 .xxx домени се активирани на првиот ден од стартувањето на јавната регистрација. Цените за домените започнуваат од 80 долари за година, и секој сајт ќе биде скениран дневно за малициозен софтвер. Секс доменот беше одобрен во март по десет години расправии, и треба да претставува еден вид „црвена зона“ каде порнографската индустрија ќе […]

Прочитај повеќе

Интернационалното тело одговорно за интернет домените, ICANN, официјално, после долгогодишна дискусија, го одобри .xxx top-level доменот да се користи за сајтови со порнографска содржина.

Прочитај повеќе

Дали се сеќавате на причината поради која ставивте Интернет на домашниот компјутер? Што ве заинтересира од глобалната мрежа, што очекувавте? Ова е интересна тема на форумот каде форумџиите ги споделија својот прв контакт со Интернет. За Hijack Hackеr при првото отварање на страната на Google „бледо го гледав, незнаев од каде да почнам, и што воопшто да правам“.

Прочитај повеќе

Јапонскиот тројанец Kenzero откако ќе се инсталира на компјутерите на Hentai порно фановите, го уценува корисникот да му плати или ќе ја објави јавно историјата на прелистувачот.

Прочитај повеќе