Креативност во начинот на кој комуницираме дефинитивно не е нова работа. Не е сè само во зборoвите; помладите генерации често отстапуваат место на малку поразлични начини за комуницирање, влечејќи визуелна инспирација за искажување на нивното моментно расположение. iOS апликацијата Wordilly ви дозволува да создавате пораки така што користите некој од 30 понудени фонтови и комбинација […]

Прочитај повеќе

WhatsApp е корисна апликација за социјализација, но една работа долго време се провлекуваше како трн во окото за повеќе корисници. Тоа е желбата на вашите контакти да ве додадат во што е можно повеќе групи, без да ве прашаат дали сакате или имате интерес во таквото нешто. Од неодамна, WhatsApp овозможи услови за ставање крај […]

Прочитај повеќе

Facebook постојано се обидува да додаде некој новитет на сите платформи и сервиси кои ги поседува. Ова важи баш за сè, од виртуелната реалност до платформи како Instagram. Најновата надградба доаѓа на Instagram. Корисниците отсега ќе може да видат кога некој од нивните Instagram пријатели е онлајн. Ова секако ќе помогне во комуникацијата со пријателите, […]

Прочитај повеќе

Федералната комисија за комуникација на САД ги прошири законските одредби со кои сега дел од законите за комуникација се построги, а дел се порелаксирани. Промени се направени и за бежичните случаи за итни потреби (Wireless Emergency Alerts). Општа пракса во САД е граѓаните да добијат известување за итни случаи во областа во која што живеат – од […]

Прочитај повеќе

Ansa е една од апликациите слични на WhatsApp и Viber, но разликата е во тоа што со помош на Ansa можете да пишувате „off the record“. Откако ќе го притиснете копчето за таков вид на комуникација, личноста со која разговарате ќе добие известување за акцијата и сите следни пораки ќе бидат автоматски избришани за 60 […]

Прочитај повеќе

Популарниот мобилен месинџер, WhatsApp, објави дека во последниот ден од претходната година е забележано рекордно испраќање на пораки. Бројката на испратени пораки тој ден е 18 милијарди, што е за 8 милијарди повеќе отколку претходниот рекорд. Сервисот вели дека 7 милијарди пораки се испратени, додека 11 милијарди се испорачани. Разликата помеѓу овие две категории е […]

Прочитај повеќе

Facebook постепено го стартува новиот интерфејс на пораките, кој сега е редизајниран и наликува многу на имејл интерфејс. Новиот интерфејс е поделен на два дела, пишува Facebook, со најновите пораки на левата страта, а разговорите на десна. Додадени се и фотографии и емотикони, и има опција за пребарување на пораките според корисничкото име или клучен […]

Прочитај повеќе

Twitter ќе внесе мала промена при дозволување на третите, надворешни апликации да ги користат податоците на корисниците, односно ќе се појави подетален екран за дозволи кој ќе информира кои апликации користат кои информации од сервисот. Како на Facebook.

Прочитај повеќе

Joint.im е апликација која ги проширува можностите кои ви ги дава Twitter за приватни разговори (директна порака) и ви овозможува да комуницирате преку инстант пораки со поединци или група од вашите постоечки Twitter контакти. Секак, останува правилото кое важи и за директните пораки на Twitter, твитерџијата со кој ќе сакате да раговарате мора да ве следи.

Прочитај повеќе

Отварајќи со како 350 милиони Facebook корисници испраќаат по 4 милијарди пораки дневно, Mарк Зукерберг го претстави „модерниот систем за пораки“ кој се содржи од неколку сервиси: познатотo праќање пораки на мрежата, чет комуникација и имејл пораки. Сите комуникации ќе бидат сместени на едно место во еден вид стрим на информации.

Прочитај повеќе

Silentale е веб сервис кој ги архивира сите ваши контакти и пораки од Facebook, Twitter, LinkedIn, Gmail, Yahoo, Hotmail…

Прочитај повеќе