Hotmail доби кул опција со која може да си го сокриете правиот имејл, односно да користите алијас имејл со што ќе може да се заштитите од спам и несакани пораки додека користите разни веб сервиси.

Прочитај повеќе

Дали ви се случило некогаш да напишете порака до некого и да останете тотално неразбрани, или пак сосема погрешно разбрани? Текст базираната комуникација често носи емоционални подтонови, и изборот на погрешни зборови може да не стави во непосакувана ситуација. Ова е доста очигледно во електронската пошта, која е еден од основните начини на дигитална комуникација каде што откако ќе го пратите мејлот немате шанса да се објасните веднаш, туку ќе треба нови и нови мејлови.

Прочитај повеќе

При логирање на Facebook, мрежата ќе ве пречека со порака дека за вас е достапен новиот систем за пораки односно сега ќе си добиете свој вашеиме@facebook.com имејл со кој ќе може да праќате пораки до луѓето надвор од Facebook, за разлика од затворените Facebook пораки. Доколку сте го одбрале корисничкото име, тогаш тоа ќе ви биде мејлот, нема опција за менување.

Прочитај повеќе

Gmail ја направи достапна за сите Gmail delegation опцијата, претходно само за Google Apps корисници, со која може да дозволите пристап на други до сопствениот Gmail инбокс.

Прочитај повеќе

Кога Facebook ги стартуваше новите профили нагласи дека под краткото, воведно инфо ќе има неколку најново тагирани фотографии бидејќи „ништо не го објаснува човекот како фотографиите“.

Прочитај повеќе

По Gmail и Yahoo, сега и Microsoft претстави опција за Hotmal со која ќе може да се менаџираат мејловите од другите сервиси.

Прочитај повеќе

Yahoo го објави новиот бета Yahoo Мail кој достапен за сите. Новиот бета изгледа доста свежо спореден со поранешниот. Изгледа убаво и едноставно и нуди побрзо имејл искуство, „го изградивме од темели за да биде брз колку што вие сте продуктивни“ вели Yahoo.

Прочитај повеќе

Тwitter е толку популарен во Македонија што сега сите три мобилни оператори воведоа услуга за праќање твитови преку SMS пораки.

Прочитај повеќе

Twitter ја стартуваше Blackbird Pie алатка за вметнување (embed) на твитовите во текст, наместо да правите слика од твитовите и истата да ја вметнувате во текстот/блог пост.

Прочитај повеќе

Vip оператор воведе услуга со која твитерџиите бесплатно ќе можат да добиваат SMS пораки за сите Twitter постови кои ги следат, и ќе можат преку SMS да постираат твитови по цена на пораката, односно 5.9 денари за твит.

Прочитај повеќе