Пред некој ден се потрудивме да ве советуваме како да пробате да поправите корумпирани слики, видеа и документи. Таквиот текст ви стои на располагање тука, а овојпат ќе пробаме да разгледаме неколку совети за исправка на оштетени mp3-ки, копресирани фајлови, или пак системски. Корумпирани MP3-ки Употреба на бесплатната апликација MP3val може да помогне за исправка […]

Прочитај повеќе

Apple ги претстави новите MacBook Pro компјутери. Неколку дена покасно iFixit веќе расклопува еден од уредите, за жал за новите компјутери со TouchBar ќе треба да почекаме, но сега е достапен 13-инчниот MacBook Pro со функциските копчиња. Еве дел од хардверот кој iFixit го „откри“ во уредот, а за повеќе погледнeте го видеото. 13.3” LED […]

Прочитај повеќе

Секој оперативен систем, Windows, Mac, Linux, си има свој „трик“ за брзо поправување. Но, доколку тоа не работи тогаш и не ви остануваат многу можности за бирање, всушност немањето избор често е пропратено со правање нешто лошо кое на крај ќе ве натера да „тивко липате“, како што вели саркастичниот Оatmeal.

Прочитај повеќе

Macedonian Dictionary 1.0 на Никола Солев е додаток за Firefox кој го проверува правописот на македонскиот јазик додека пишувате. Пример, секој го сретнал ‘spell check’ повлечените букви во Word или некој други софтвер за форматирање на текст. Разликата е што овој додаток работи на Firefox, односно е корисен ако имате блог, пишувате текст или пак имејл порака преку некој веб сервис.

Прочитај повеќе

Fix it e нов бета и беслпатен софтвер на Microsoft кој автоматски го проверува и поправа Windows оперативниот систем.

Прочитај повеќе