Apple неодамна остро се спротивстави на европските барања за универзален стандард за полначите за телефон. Компанијата се закани дека ова ќе значи поголемо загадување и намалување на иновативноста, но ова не ги поколеба Европјаните. Европската Унија побара стандардизација за сите полначи на територијата на Европа. Претставниците во Европскиот парламент гласаа 580 гласа за и 40 […]

Прочитај повеќе

Хрватска го прослави Денот на планетата Земја со отворање на стотиот полнач за електрични автомобили. Јубилејната станица во Св. Иван Зелин е прва на оваа локација, иако не и во загрепската општина, јави Netokracija. Објавен е и сајт со локација на сите полначи, со цел да се информираат возачите на електрични автомобили и да се […]

Прочитај повеќе