ВМРО-ДПМНЕ ja претстави својата Android апликација преку која следбениците и фановите на партијата ќе можат да ги добиваат најнови вести, Twitter фид, и да прегледуваат галерија од слики и видеа. Наскоро ќе се појави и iOS верзија. Апликацијата е едноставна. RSS фид на тоа што се објавува на сајтот на партијата. Но, тоа што е […]

Прочитај повеќе

Гласомер.мк е веб алатка за едукација и споредба на своето со политичкото мислење за парламентарните избори 2011-та.

Прочитај повеќе


Ангажирањето на политичките партии на друштвените мрежи е интересно нешто бидејќи мрежите нудат можност за директни контакти, за коментирање, разговор, споделување информации со граѓаните… Но, за жал, во моментот се се сведува на кој колку фанови има…

Прочитај повеќе

Друштвените мрежи се одлично место за разговор. Но двете македонски политички партии не сакаат да се дружат на Twitter, и покрај тоа што нон-стоп објавуваат прес соопштенија каде се меѓусeбно повикуваат и препукуваат на најразлични теми. Интересно, и двете партии го следат профилот @AntiKorupcija.

Прочитај повеќе