Турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган се појави пред граѓаните на Измир како три-метарски холограм. Премиерот, кој се наоѓа под истрага за корупција, не успеа да стигне на време за закажаниот настан, па ја пренесе пораката стоејќи пред камера и зелено платно, што беше подоцна проектирано како холограм во плава боја пред граѓаните. Иако холограмите не […]

Прочитај повеќе

Здраво јас сум претседателот Обама, прашајте ме што сакате. Вака претседателот на САД им се обрати на корисниците на Reddit, популарниот сајт за кориснички агрегирани вести, линкови и куп други теми. Г. Обама е доста познат по користењето на друштвените мрежи и разни веб сервиси за да стапи во контакт со своите граѓани (посебно ако […]

Прочитај повеќе

Американскиот претседател Барак Обама повторно ќе покаже како треба да се однесува модерен политичар кој знае да ги искористи сите можни ИТ алатки за да биде во директен контакт со тие на кои им служи. Г. Обама за 30-ти јануари закажа своја прва Google+ Hangout средба на која во живо ќе одговара од прашањата од […]

Прочитај повеќе

Тибетантскиот лидер е уште едно добро познато политичко име кое се приклучи на сервисот за микро-блогирање кој иако ограничува само 140 знака сепак се покажа како одличен сервис за комуникација и интеракција меѓу политиката и обичните граѓани. @DalaiLama за само 1 ден има над 50.000 следбеници на сервисот.

Прочитај повеќе