Во тек е вториот ден од меѓународната конференција е-Општество со тема „ИКТ и животната средина: Приказна за отпадот“, организирана од фондацијата Метаморфозис, и поддржана од Европската унија како дел од проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“. Вториот ден е посветен на работилниците за „зелена“ канцеларија и креативна реупотреба на е-отпад, додека првиот […]

Прочитај повеќе

Еден куп комерцијални и сите владини сајтови немаат полиса за приватност. Поентата на полисата за приватност не е само да се информира дека се собираат информации, секој сајт ги мери посетите со алатки кои ги собираат кориснички информации, туку и за да покаже одговорност кон корисниците дека тие кориснички, лични информации ќе ги зачува најдобро што може.

Прочитај повеќе

Во случај твитерџија да почине, неговото семејство и блиски ќе можат да одлучат дали да му го тргнат профилот или да направат бекап на нивните твитови (претпоставка да се сочува профилот), вели Twitter објавувајќи нова полиса за починати.

Прочитај повеќе