Уште не сме ги виделе AMD Polaris графичките картички за ентузијасти, а компанијата веќе ја најавува новата архитектура. За оваа пригода компанијата имаше видео и тајмер кој одбројуваше до презентацијата. Последната секунда од тајмерот истече на почетокот на CES, а компанијата веќе откри дел од можностите на Vega. Новите графички од AMD можеби се потврда за […]

Прочитај повеќе

За следната недела единствениот конкурент на Nvidia, AMD најави презентација во живо. Според најавата компанијата ќе го претстави конкурентот на Nvidia 10xx серијата, седмата генерација на AMD A-серија процесори и Polaris архитектура. Засега нема премногу други податоци околу што друго ќе биде презентиранo, но на презентацијата на Polaris архитектурата, компанијата најави дека првите графички картички ќе […]

Прочитај повеќе