Facebook објави дека корисниците ќе имаат поголема флексибилност кога е во прашање изборот на нивниот пол на друштвената мрежа. Освен машки и женски, Facebook сега нуди и избор на друг пол во кои се спаѓаат трансродовата или интерсексуалната сексуална определба. Освен ова друштвената мрежа нуди опција за родот во кој го преферираат кога им се […]

Прочитај повеќе

Рекламните агенции се уште го користат стариот начин на делење по демографски разлики, кој всушност не функционира во денешно време, вели истражувачот за медиуми, Џоан Блејкли во својот говор на TED Women каде зборува за „крајот на половната разлика”, за интересот, не полот, како новите демографски разлики, и за тоа дека жените доминираат со социјалните медиуми.

Прочитај повеќе

Со 8 од 8 погодени победници октоподот Пол стана атракција на Светското фудбалско првенство. А сега, малиот прогнозер продолжува да погаѓа резултати од секојдневието преку мобилна апликација за iPhone, iPad и iPod Touch.

Прочитај повеќе