Кога се работи за испраќање големи слики, често се случува да мораме да ги намалиме затоа што одредени сервиси не дозволуваат испраќање премногу големи слики. Процедурата за таквото нешто е крајно едноставна и се состои од неколку кликови низ каков било програм за уредување фотографии. Но, што доколку сакаме мала слика да направиме да биде […]

Прочитај повеќе

Facebook го воведе новиот страничен чет бар со цел да ги заинтересира корисниците да започнат разговори и со пријателите со кои не комуницираат толку многу, но и да ја зачести комуникацијата со тие со кои се разговара најмногу истакнувајќи ги пријателите дури и кога се офлајн. Но, таа идеја ни донесе страничен чет бар кој […]

Прочитај повеќе

По безбедносните проблеми со Flash, Adobe ја објави 10.1 верзијата како и AIR 2 достапни за Windows, Mac и Linux.

Прочитај повеќе