Слушањето подкасти е одлична активност која би можеле да ја работите паралелно со некои други активности. За управување со подкастите постојат најразлични апликации за вашиот телефон, но една апликација особено се истакнува со бројните, флексибилни можности. Pocket Casts е достапна и за iOS и за Android. Како таква, нуди бројни опции за уредување и лесно […]

Прочитај повеќе

Skills that pay the bills е подкаст на Радио МОФ. Подкастот, разработува теми како претприемништво, младински вештини, самовработување, иновативност, маркетинг, состојба со родовиот јаз во приватниот сектор и слично. IT.mk не учествува во креирањето на содржината, но веруваме дека овие теми се важни и треба да ги споделиме со читателите. Темата во овој подкаст се […]

Прочитај повеќе

Аудио книгите се одлично помагало при извршување монотони, а со тоа и здодевни активности, или пак за мулти-таскерите се плус начин за како да завршат уште една работа во исто време. Аудио книги со бројни професионални актери кои позајмуваат гласови на ликовите, во комбинација со соодветни аудио ефекти е уште подобро! Земете ја за пример […]

Прочитај повеќе

Бројот на подкасти е огромен, најголем дел од водителите од аматери стануваат професионалци, а рекламите започнуваат да пристигаат. Големите медиуми редовно ги додаваат во својата програма, но компанијата која го започна целото ова, засега не го следи трендот, вели New York Times. Проблемот е што Аpple не им помага на креаторите на подкасти, освен што […]

Прочитај повеќе