Податочни центри под морето? Звучи како невозможна мисија, но развојниот тим на Microsoft верува дека тоа е решение за иднината. Компанијата веќе започна со тестови и има изработено прототип на подводен центар. Прототипот функционира на повеќе од триесетина метри под вода што овозможува поедноставно ладење, што е најверојатно еден од најголемите проблеми на овие центри […]

Прочитај повеќе