Ова е вториот дел од видеото во кое Youtube-каналот The Microscopic Channel под микроскоп го гледа процесорот одблиску. Ако во првото видео фокусот беше најмногу на надворешноста, овојпат фокусот е малку повеќе на внатрешноста. Процесорот искористен во ова видео е стар Pentium D 82.

Прочитај повеќе

Дали некогаш сте се обиделе да видите како изгледа процесорот одблизу? Благодарение на The Microscopic Channel не мора да се мачите ниту да фантазирате. Во првиот дел може да видите и да дознаете повеќе за надворешниот дел на процесорот и малку да загребете под површината.

Прочитај повеќе