Swift Playgrounds е бесплатна iPad апликација која треба на децата да им помогне со основите на програмирањето. Апликацијата преку команди има за цел да ги научи децата на неопходната логика. Апликациите на iOS кој помагаат со програмирањето најчесто не се бесплатни, а оваа сепак доаѓа од Apple. Апликацијата за поместување на карактерите во „играта“ користи команди […]

Прочитај повеќе

Новиот торент клиент Chrysalis на BitTorrent e клиент кој е наменет за почетници, со интерфејс кој е многу поедноставен од клиенти како uTorrent.

Прочитај повеќе

Twitter е сервис за микро-блогирање, односно објавување на постови до 140 карактери. Пораките можат да бидат објавени директно од веб прелистувач, ИМ клиент, СМС, е-маил или пак некоја десктоп апликација наменета за тоа. На исти начини може да одберете и да ги добивате постовите на луѓето, кои според јазикот на овој сервис, "ги следите". Првично наменет за полесна и побрза комуникација, Twitter се покажа како доста корисен сервис за брзо информирање, по што беше прифатен од многу интернет корисници, но и од големи медиумски имиња и компании.

Прочитај повеќе