Homepage.mk е нов македонски директориум на сајтови чија цел е да биде почетна страна преку која со еден клик се стига до сите популарни светски и локални сајтови. На сајтот имате линкови до Facebook, Yahoo, Hotmail, IT.com.mk, Дневник, Факултети, Google Maps и куп други популарни и корисни веб сајтови, а додадени се и категории како […]

Прочитај повеќе

Yahoo денес ја објави новата верзија на својата почетна страница за која велат дека е дизајнирана да биде поинтуитивна и персонализирана. До оваа верзија на Yahoo некои корисници имаа пристап уште во јануари, а наскоро најавуваат дека ќе биде достапна за сите други. Се работи за поедноставување на дизајнот, а персонализацијата ќе можете да ја […]

Прочитај повеќе

Во последниот месец многу медиуми пренесуваа разни гласини дека Facebook ќе го менува дизајнот на почетната страница, односно страницата за најавување што не пречекува кога ќе отвориме Facebook.com. Многумина од вас можеби и веќе ја имат забележано страната, бидејќи Facebook како и другите веб сервиси тестираат свој дизајн со рандом корисници. Од сликите кои излегоа […]

Прочитај повеќе

YouTube тестира нова страна која иако во моментов не е достапна за корисниците, сепак може да се активира со додавање на „колаче“ во прелистувачот, открива GHacks. Да го внесете колачето отворeте го YouTube.com на вашиот прелистувач, потоа на Chrome отворете Developer Tools, односно притиснете CTRL + SHIFT + J или на Firefox CTRL + SHIFT […]

Прочитај повеќе

Twitter.com стартува нов дизајн на својата почетна страна истакнувајќи го пребарувањето, логирањето и пред се едноставното регистрирање за новите потенцијални корисници.

Прочитај повеќе

YouTube стартуваше нова почетна страна за сите корисници. Страната е со поголем фокус кон видеата, вели YouTube откако направиле истражувања со корисниците со цел да „ги нагласиме ‘видеата за вас’.” На страната сега ги нема не-толку-користените модули како „Видеа кои се гледаат во моментот“, а „Spotlight” и „Промотивните видеа“ се преместени на десната страна.

Прочитај повеќе