Android aпликацијата beeClever е избрана за најдобрата апликација меѓу финалистите на вториот Android предизвик. Се работи за апликација преку која помладите корисници можат да учат букви и зборови. Koга сме кај помладите, како најиновативна апликација е прогласена Prelistaj на 13-годишниот Филип. Најмладиот финалист на #ВипПредизвик twitter.com/Mitko239/statu… — Mitko 239 (@Mitko239) November 25, 2012 За најдобар […]

Прочитај повеќе

Учејќи од грешките Media Solutions ги организираат вторите по ред Веб награди 2011 за најдобар .мк сајт на годината, најиновативен сајт, најдобар бизнис/корпоративен сајт, најдобар информативен сајт, најдобар сајт за е-трговија, најдобар блог и најдобар форум. За разлика од минатогодишното фиаско, сега е оставено на корисниците и сопствениците да си номинираат сајт во седумте категории. […]

Прочитај повеќе

Повикајте такси само со еден клик без да го знаете телефонскиот број – ова е идејата зад Тaksiko, победничката мобилна апликација на европскиот Startup 2.0. Aпликацијата е навистина интересна и ветува. Taksiko не само што го поврзува корисникот и најблиското такси користејќи гео-локација, туку се споделува дестинацијата и цената меѓу двете страни, се следи таксито, се води статистика за секој клиент, и им се нудат попусти за лојалност на клиентите.

Прочитај повеќе

Заврши WCG.Победник во Counter-Strike е тимот Na’Vi. Бидејќи 24 корисници го фаворизираа овој тим во нашата наградна игра моравме да отидеме на рандом бирање победник користејќи го Random Line Picker. Ако не ни верувате, подолу има видео како е избран победникот, а може и да си го пробате сервисот да видите како функционира.

Прочитај повеќе

<Надополнето> Помина четврток и 22 часот. WCG натпреварите започнаа, а нашава игра заврши. Доколку постирате одговор, за жал, нема да се важи. Ви посакуваме добар погодок и се читаме на крај кога ќе биде прогласен победникот. Во меѓувреме следете ги ENTiTY која го победија својот прв натпревар.</надополнување>

Прочитај повеќе

Kajgana.com, Kupi.se, T-mobile.mk, biznis24.com.mk, telegraf.mk се победници на првите македонски Веб награди 2010 организирани од Media Solutions и под покровителство на претседателот на Македонија, Ѓорге Иванов.

Прочитај повеќе