Веќе подолго време кружат гласини и претпоставки за тоа дека PSVR помалку (или воопшто) нема да биде поддржан од најновата конзола на Sony. Првото црвено знаме го забележавме откако слушнавме дека најновата PlayStation 5 HD камера нема да функкционира со PlayStation VR headset. Набргу по тоа забележавме дека никаде во промо материјалот за PS5 верзијата […]

Прочитај повеќе

Јапонскиот гигант Sony не баш полека, но сигурно, го презема пазарот на уреди за виртуелна реалност. Компанијата досега продаде 1 милион уреди, а цената на сетот е 400 долари. „Верувам дека виртуелната реалност е најдобрата иновација од раѓањето на телевизијата. Виртуелната реалност ни овозможува да патуваме на различни локации кои се светско наследство без да […]

Прочитај повеќе

Sony објави дека интересот за купување на PlayStation VR е изненадување и за нив. За само 4 месеци компанијата успеа да продаде 915.000 уреди за виртуелна реалност. Ова е прва добра вест за виртуелната реалност по повеќе месеци, откако недостатокот на содржини се чини дека го намали интересот за областа. Кога требаше да се донесе […]

Прочитај повеќе

За 400 американски долари, уредот на Sony за виртуелна реалност е секако еден од поевтините на пазарот. За жал ова важи единствено доколку веќе ги поседувате камерата и контролерот за конзолата. Без камерата уредот е речиси бескорисен. „Rift и Vive наликуваат повеќе на прототип во напредна фаза, PlayStation VR обрнува внимание на деталите – токму […]

Прочитај повеќе

Доколку нема некое изненадување, тогаш веќе ги видовме најинтересните уреди за виртуелна реалност. Oculus RIft, HTC Vive и PlayStation VR се уредите кои ќе се натпреваруваат за освојување на гејминг просторот следните неколку години. Прв од уредите излегува Oculus Rift, но за корисниците најверојатно е подобро да проверат кои се и со колку игри доаѓа […]

Прочитај повеќе

Уредот за виртуелна реалност од Sony, наречен Project Morpheus, изгледа одлично, вели Tech Insider, кој направи интервју со развојниот тим на PlayStation VR. „Најважната работа за виртуелната реалност е дека нема да знаете каква е додека не ја пробате, многу луѓе мислат: ова не е за мене, но не можете да бидете сигурни додека не […]

Прочитај повеќе