На страната на Anatel (Бразилската Агенција за Телекомуникации) се постирани слики на нов модел на PlayStation 3, прв забележа бразилскиот портал Тechnoblog. Во документот испратен до агенцијата се бара одобрување на три модели кои се различни пединствено по големината на дискот. Ќе има верзии со 16, 250 и 500 GB дискови, и покрај новиот дизајн […]

Прочитај повеќе

Од 17 до 21 aвгуст се одржува уште еден голем саем за гејминг индустријата. За прв пат летово погледите на гејмерите ќе се завртат кон Европа и Gamesom. Gamescom е европски пандан на американскиот саем за видео игри и се поврзано со нив, Е3. Саемот се одржува од 2009 година во германскиот град Келн во […]

Прочитај повеќе


Азискиот LG доби прелиминарна десет дневна забрана против Sony за продажба на PlayStation 3 заради прекршување на патенти. Во моментов десетици илјади PS3 уреди се конфискувани од царините во Ротердам и Шипхол во Холандија, кои се главни точки за увоз на PS3 во Европа, пренесува британскиот Guardian.

Прочитај повеќе