Research in Motion, компанијата зад BlackBerry паметните телефони, ги тргна Мајк Лазаридис и Џим Балсиле од директорската позиција на која сега ќе седи досегашниот шеф за операции Торстен Хејнс. „Доаѓа време во растот на секоја успешна компанија кога основачите ја препознаваат потребата да ја предадат палката на ново раководство. Џим и јас му рековме на […]

Прочитај повеќе

The Verge објави фотографија на која се гледа нов BlackBerry паметен телефон кој го користи новиот оперативен систем BBX. Паметниот телефон кој се наоѓа на фотографијата го носи името „Лондон“ и на пазарот би требало да се појави во јуни 2012. Research In Motion минатиот месец најави нов оперативен систем кој ќе им овозможи на […]

Прочитај повеќе

Research in Motion најверојатно ќе ја одбере Dalvik виртуелната машина за своите PlayBook и QNX уреди, пишува Boy Genious Report повикувајќи се на неколку извори.

Прочитај повеќе