Нова Facebook опција ќе ви предложува кои настани да ги посетите според локација и музика која ви се допаѓа. Опцијата сè уште се тестира, но некои корисници доколку кликнат на Events ќе можат да видат кои настани им ги сугерира Facebook. Suggestive Events ќе следи неколку фактори. Наместо да се листаат само тие настани на […]

Прочитај повеќе

Кога Facebook го купи локацискиот сервис Gowalla за необјавена сума, целта на друштвената мрежа не беше да ја искористи технологијата, туку да го најми талентот. Gowalla ќе биде изгасена бидејќи Facebook веќе ja има својата Places платформа. Но, основачите Џош Вилијамс и Скот Рејмонд заедно со програмерите на Gowalla сега се селат од Тексас во […]

Прочитај повеќе

Facebook најави голем број на промени во услугите што ги нуди оваа друштвена мрежа, промени кои ќе имаат за цел да ја подобрат приватноста на корисниците. Овие промени требаше да дојдат многу порано, но појавувањето на Google+ и нивната одлична политика за приватност, влијаеше на Facebook конечно да ги послуша корисниците и да превземе нешто […]

Прочитај повеќе

Некои корисници на iPhone и iPad уредите ќе забележат нов, редизајниран google.com, каде покрај пребарувањето се истакнуваат сите други сервиси на Google како Images, Places, News, Shopping… како што може да се види од скриншотот погоре на phoneArena.

Прочитај повеќе

Facebook Studio ќе биде место за сите маркетинг агенции, фанови на маркетингот како и за малите бизниси да разгледаат начини како се користи друштвената мрежа за рекламирање.

Прочитај повеќе

Google официјално се откажа од QR кодовите во Google Places, прогласувајќи го овој нивен потег како неуспешен.

Прочитај повеќе

Имате веб сајт и имате мејл. Па што? Присуството на интернет не е ништо споредено со интерактивноста и комуникацијата со потенцијалните клиенти преку друштвените мрежи и споделувањето информации.

Прочитај повеќе

Facebook најави неколку мобилни новини, како логирање со еден клик на апликации и воведување на Facebook Deals, кои се интегрирани понуди на локалните бизниси преку сервисот за локација Places.

Прочитај повеќе