Прoширена и виртуелна реалност, автономни возила и куп технологија од иднината беше дел од отворањето на Олимписките игри во Пјонгчанг. Простор имаше и за незаборавниот Psy и Gangnam Style, првата песна со 1 милијарда прегледи на интернет. Почетокот на отворањето беше фокусиран на митологијата и минатото, најголем дел од церемонијата е потсетник на технолошката супериорност на Кореја. […]

Прочитај повеќе

„Добредојдовте во иднината“ е насловот со кој Guardian ги најави Олимписките игри 2018 година. Иронично веста излезе речиси во истиот период кога дознавме дека Македонската радиотелевизија не ги откупила правата и нема да врши пренос на Олимпијадата. Поради ова граѓаните на Македонија ќе останат без врвни спортски, но и човечки достигнувања. Дополнително, Олимписките игри речиси […]

Прочитај повеќе