Google ги претстави надградбите на Pixel телефоните, Pixel 2 и Pixel 2 XL. Хардверски телефонот и не е преголем исчекор, сепак комбинацијата на софтвер, хардвер и машинско учење, прави телефоните да бидат лесно препознатливи. Ако ви се допаѓаше претходниот дизајн на телефонот и сметате дека нема потреба од редизајн нема да бидете разочарани. Со исклучок […]

Прочитај повеќе

Порталот iFixit ги претставува уредите на уникатен начин и секојпат се интересни за гледање. Овој пат на ред за расклопување под алатките е првиот телефон на Google, Pixel XL. Хардверот беше познат и пред отворањето, но сега може да видиме како изгледа распоредот во телефонот. Интересно е што телефонот има прилично висока оценка за сервисирање […]

Прочитај повеќе

Конечно пристигнаа и првите телефони од Google. Квалитетот на телефонот не е изненадување, но прогласувањето на телефонот за најдобар и препораката за Pixel наместо iPhone, секако е… „Кога некој ми бара препорака за телефон, без двоумење му велам купи iPhone. Google Pixel го промени ова. Доаѓа со изглед и квалитет на iPhone, но со навистина […]

Прочитај повеќе

Новите телефони кои ги претстави Google не се никакво изненадување. Изгледот на телефонот, логото и ребрендирањето од Nexus во Pixel, се беше познато пред воопшто да почне настанот. Познато беше и дека компанијaта ќе претстави два уреди Pixel и Pixel XL. Сепак ова се први телефони кои доаѓаат директно под капата на Google. Компанијата долго време се […]

Прочитај повеќе

По неколку неделни шпекулации конечно Google официјално ги објави своите нови мобилни телефони Pixel и Pixel XL. Телефоните се дизајнирани и концепирани целосно од Google, додека пак се произведени од страна на HTC. Мобилните се достапни со 5 инчен 1080p и 5.5 инчен Quad HD дисплеј, опремени со Google Assistant и Snapdragon 821 процесор, а […]

Прочитај повеќе

Google за 4 октомври најави настан на кој по сѐ изгледа ќе бидат презентирани новите телефони. Шпекулациите од поодамна говорат дека Google ќе го замени Nexus со Pixel, а формите кои може да ги забележиме секако наликуваат на телефон. До настанот нѐ делат две недели па нема потреба од премногу шпекулирање. October is coming. #madebygoogle […]

Прочитај повеќе