Поради пиратеријата, ширум Европа можат да се затворат 1.2 милиони работни места и бизнисите да имаат 240 милијарда евра загуба до 2015 година, се вели во извештајот на TERA Consultants подржан од Интернационалниот совет за трговија и од Европската Унија.

Прочитај повеќе