Филантропскиот фонд, Pineapple Fund, донираше биткоин во вредност од 1 милион долари на Internet Archive. Фондот досега донираше 18 милиони долари во 13 организации. Дел од орканизациите во кои донираше фондот се: Charity Water, SENS Research Foundation, Pencils of Promise, Electronic Frontier Foundation (EFF) и Green Steps Она што е поинтересно е дека фондот и неговиот […]

Прочитај повеќе