Ако не ви се исполнил детскиот сон да бидете пилот, тогаш треба да се потрудите да научите некој програмски јазик бидејќи овие две професии се најплатените во Македонија. Според последниот извештај од Државниот завод за статистика, просечната плата на пилотите е околу 68.000 денари, додека програмерите земаат просечна нето плата од 50.000 денари. Следат банкарите […]

Прочитај повеќе

Кајл Етингер има само 15 години но веќе е еден од најнепосакуваните противници во натпреварите со дронови. Покрај својата младост во натпревари во кои останатите противници се најчесто два пати постари, тој е еден од најуспешните пилоти во натпреварите кои ги организираат Aerial Sports League и Game of Drones. Станува збор за натпревари во кои […]

Прочитај повеќе

Intel стартува пилот проект со кој на корисниците на веќе купен компјутер ќе им дозволи да доплатат, околу 50 долари, и тие ќе им го забрзаат процесорот преку веб сервис. Корисниците ќе купат картичка со безбедносен клуч кој стартува додатни перформанси зголемувајќи ја Cache меморијата и додавајќи hyperthreading подршка на Pentium G6951 процесорот.

Прочитај повеќе