<Надополнето 5.11.10> Вкупно 65 невработени лица денеска ги потпишаа договорите за обука за ИТ-програми дефицитарни во ИТ-секторот, вели МИО.

Прочитај повеќе

BBC пишува за 46 годишниот Мика Терхо кој како целосно слеп се вклучил во пилот-проект на германскиот универзитет Тиминген по што му било вградени чип во окото. Откако прогледал, г. Терхо вели дека на почеток луѓето му изгледале како духови.

Прочитај повеќе