Дали поради недостатокот на вистински „flagship“, Android-телефон; дали поради ужасниот старт на Galaxy Note 7 или бидејќи станува збор за одличен телефон; Google не може да постигне со испораките на Pixel уредите. Изгледа дека порачките на првите телефони од компанијата ги надминаа и најоптимистичките надежи на Google. Компаниjaта доцни со дел од испораките, а проблемот […]

Прочитај повеќе

Конечно пристигнаа и првите телефони од Google. Квалитетот на телефонот не е изненадување, но прогласувањето на телефонот за најдобар и препораката за Pixel наместо iPhone, секако е… „Кога некој ми бара препорака за телефон, без двоумење му велам купи iPhone. Google Pixel го промени ова. Доаѓа со изглед и квалитет на iPhone, но со навистина […]

Прочитај повеќе

Новите телефони кои ги претстави Google не се никакво изненадување. Изгледот на телефонот, логото и ребрендирањето од Nexus во Pixel, се беше познато пред воопшто да почне настанот. Познато беше и дека компанијaта ќе претстави два уреди Pixel и Pixel XL. Сепак ова се први телефони кои доаѓаат директно под капата на Google. Компанијата долго време се […]

Прочитај повеќе

По неколку неделни шпекулации конечно Google официјално ги објави своите нови мобилни телефони Pixel и Pixel XL. Телефоните се дизајнирани и концепирани целосно од Google, додека пак се произведени од страна на HTC. Мобилните се достапни со 5 инчен 1080p и 5.5 инчен Quad HD дисплеј, опремени со Google Assistant и Snapdragon 821 процесор, а […]

Прочитај повеќе

Новите униформи на Армиjата на Република Македонија (АРМ) сега има дигитална, „пиксeлизирана“ шара. Овие нови униформи први ќе ги носат војниците кои во јануари ќе одат во Авганистан. Сите останати војници ќе ја носат новата униформа до крај на наредната година, во која се слави 20-годишнината на АРМ. Теоријата зад користење на дигитална шара за […]

Прочитај повеќе

Што е заедничко за Tом Круз, Рик Астли, Боб Дилан, Џастин Бибер (headbang), Мајкл Џексон, Енди Вархол, па и Парис Хилтон (уште еден headbang)….?!?! Се разбира, ништо… :) Освен единствените, неповторливите, класичните Ray-Ban Wayfers oчила за сонце, произведени уште од далечната 1956 година. Од тогаш наваму, популарните очила поминаа низ повеќе адаптации и трансформации… за […]

Прочитај повеќе

Новиот Facebook интерфејс за прегледување на фотографиите иако најавен поодамна, сега стартува постепено за сите корисници. Промените почнуваат полека, и ќе се појават на сите профили во текот на следните неколку недели.

Прочитај повеќе

Аниматорот Симон Коти направи краток документарец за пикселната уметност, објаснувајќи како се повеќе уметници започнаа да користат 8- и 16-битни слики како форма на изразување на идеи.

Прочитај повеќе

LG Electronic ги престави новите LED монитори и новата Zero Pixel Guarantee програма со која нуди бесплатна замена на новиот монитор за 72 часа од купувањето, во случај има и само еден „мртов пиксел“.

Прочитај повеќе