Сервисот Slice, кој на корисниците им помага да ја најдат пицерија во близина и да си порачаат храна, дојде до инвестиција од 43 милиони долари од инвеститорите KKR. Компанијата успеа во период во кој најголем дел од компаниите тешко се справуваа со кризата, да излезе со раст. Најголем дел од пицериите и рестораните за брза […]

Прочитај повеќе

Автономни возила на Ford во иднина би можеле да доставуваат пици до врата. Компанијaта објави партнерство со ланецот на пицерии Domino’s со кој ќе работи на технологијата. Возилата кои ќе ја прават доставата се автономните Ford Fusion и засега на овој начин пица можат да порачаат единствено купувачите од Ан Арбор, Мичиген, јави Next Web. Купувачите […]

Прочитај повеќе

Најверојатно никогаш немало попаметна употреба на роботите 😃. Во Zume роботи и луѓе заедно соработуваат за креирање на совршената пица. Роботите се користат за ставање на кечап, размачкување на кечапот и ставање на пицата во печката.  За совршена пица се користат и напредни алгоритми, кога корисникот ја користи апликацијата истите може да предвидат што и кога некој […]

Прочитај повеќе

Компанијата за достава Flirtey и пицеријата Domino’s ја доставија првата пица со дрон. Првата пица е доставена во Нов Зеланд и е дел од тестовите на двете компании. Засега оваа можност е достапна само за дел од корисниците. Сепак компаниите наскоро сакаат да ја направат услугата пошироко достапна. Освен дронот компаниите креираа и специјална кутија […]

Прочитај повеќе

Неверојатно е колкав пат сме поминале во последниве 40 години да ја автоматизираме нарачката на пица. На 4 декември 1974 група научници од Michigan State University работејќи на софтвер за корисници со „моебиус синдром“, односно со пречки во комуникација, ја креираа првата програма со која можеше да се нарача голема пица. Првата пицерија од која […]

Прочитај повеќе

Push For Pizza е iOS апликација која на корисниците им овозможува да нарачаат пица со едно единствено притискање на виртуелното копче, своевиден Yo за нарачување на пица. Апликацијата е дело на петмина тинејџери од Њујорк, од кои дел се појавуваат и на рекламата. PushForPizza е бесплатна, и иако е достапна за симнување, сепак засега ќе […]

Прочитај повеќе

Systems and Materials Research Corporation го направи првиот принтер кој ќе принта пици. Проектот ја чини NASA 125.000 долари, а целта е на астронаутите да им се овозможи да јадат вкусна и свежа храна во Вселената. Принтерот е направен од RepRap 3Д принтер на кој главите за принтање му се заменети со течна храна, а […]

Прочитај повеќе

Новиот .мк сервис за групно купување Grouper.mk се пофали дека за ден и половина по стартувањето успеа да продаде 110 купони за фитнес пакети. Дополнително продадени се и 40 купони за аеробик и 50 купони за топло чоколадо, а во моментов и над 70 купони за пица.

Прочитај повеќе