Photoshop Touch SDK ќе им овозможи на програмерите да креираат апликации за таблет компјутерите на разните платформи, Android, iOS, BlackBerry, а кој дизајнерите ќе можат да ги поврзат со десктоп компјутерот и да креираат дела користејќи го допирот.

Прочитај повеќе

Adobe претстави демо од Photoshop за iPad, кој за разлика од претходните eдноставни Photoshop Express верзија, ова демо покажвува повеќе можности, пред се има layers (слоеви) кои се едни од клучните алатки за работа при манипулирање и креирање на сликите.

Прочитај повеќе

365psd.com е веб сајт наменет за дизајнерите, кој секој ден нуди по еден високо квалитетен .psd фајл (Photoshop) кој можете да го симнете бесплатно од нивниот сајт или пак да добиете линк во вашето сандаче ако се приклучите на нивниот newsletter.

Прочитај повеќе

Во Македонија софтверот е скап и поради тоа се пиратира. Пример, 110 евра за Windows Home edition, исто околу 7.000 денари за Office. Toa за некого е вредност на една плата, пари потребни за месечни студии… а треба и пари за друго парче сотфер, нели?

Прочитај повеќе

Муро е онлајн алатка со која можете да цртате што ќе посакате, тоа се гледа по галеријата од слики направени со оваа алатка. Muro e стартувана по повод 10 години од deviantArt, заедницата во која секојдневно се споделуваат преку илјадници фотографии, цртежи и останати уметности поврзани со слика.

Прочитај повеќе

Аdobe го објави Creative Suite 5 пакетот кој ги содржи професионалните програми како Photoshop, DreamWeaver, Illustrator, inDesign…

Прочитај повеќе

Pixlr editor
е одличен веб сервис кој ви овозможува да едитирате слика или да направите лого брзо
и едноставно начин. Дизајнот и изработката на сајтот наликува на популарната
програма Photoshop само што нема толку многу функции за едитирање.

Прочитај повеќе

Кога станува збор за софтвер за професионално уредување на фотографии и графички дизајн, сите знаеме дека Photoshop е вистинскиот избор. Но проблемот со овој “незаменлив” програм е тоа што е прескап за потребите на поголем број дизајнери и фотографери, кои доколку сакаат да го имаат во такви случаи мора да се ориентираат кон пиратерија и […]

Прочитај повеќе