Facebook на својата прес конференција во четврток ќе претстави нови начини на филтрирање на содржината во фидот на вести, вели TechCrunch повикувајќи се на извори блиски до компанијата. Тие филтри ќе бидат Photo feed или Instagram feed, и Music feed преку кој корисниците ќе можат да прегледаат информации само за музиката која пријателите ја слушаат. […]

Прочитај повеќе

Експерименталната 1.3.4 верзија на Dropbox има вклучена опција која ја скенира камерата, телефонот или SD картичката за содржина која ја автоматски складира на веб, односно на „облакот“. Бидејќи е во тест фаза опцијата функционира само на Windows, не и на некои верзии на Linux или Mac 10.4. Со опцијава Dropbox сe придружува на многуте сервиси […]

Прочитај повеќе

Според грешка во iOS 4.3 Beta 2 која прикажува PHOTOSTREAM_NO_NETWORK_WIFI порака, Gizmodo и 9to5 Mac откриваат дека Apple спрема нов сервис за споделување фотографии со пријателите, налик на споделувањето фотографии на Facebook, кое најверојатно ќе се појави со новиот iPhone 5 и iPad 2.

Прочитај повеќе