Aлгоритмот за препознавање на лице сега е додаден во Facebook Messenger, и е активиран глобално – освен во Канада и Европа каде властите се загрижени дека функционалноста ја нарушува приватноста на корисниците. Доколку му дозволите, Photo Magic ќе може да ги скенира сите фотографии кои ги имате во телефонот, и ќе ве информира доколку на […]

Прочитај повеќе

Facebook Messenger сега може да препознава лица на фотографиите, благодарение на опција која мрежата ја нарече „photo magic“. Идејата е да се автоматизира споделувањето фотографии, така што алгортмот кога ќе препозне некое лице на сликите, ќе ве извести дека имате фотографии во кои може да ги тагирате пријателите. Но, не сите се воодушевени од „магијата“. […]

Прочитај повеќе