На Mobile World Congress во Барселона, Nvidia ги презентираше некои од можностите на својот паметен телефон Phoenix, а преку него и дел импресивните гејминг перформанси на новата генерација на мобилни процесори Tegra 4i. Phoenix има 5 инчен екран, со резолуција од 1080р но и капацитет да репродуцира видео со овој квалитет. Камерата која е интегрирана […]

Прочитај повеќе

Меѓу разните Aviary алатки сега ќе најдете и едноставен за користење HTML5 едитор на фотографии, наречен Feather што „ќе им дозволи на корисниците од надворешни веб сајтови да директно поправат и средат своја фотографија без воопшто да го напуштаат својот сајт.“

Прочитај повеќе

Луѓето кои ја создадоа популарната онлајн заедница на дигитални артисти кои учествуваат во дневни натпревари, Worth1000.com, се исто така одговорни за уште еден интернет веб проект, односно станува збор за дизајн платформата Aviary, која претставува колекција од веб 2.0 алатки и апликации за креативни дизајнери. Платформата е базирана на Flash и работи директно од вашиот […]

Прочитај повеќе