Група истражувачи креираа „црв“ кој овозможува напад врз уреди од палетата „Интернет на нештата“. Тимот е составен од научници од Weizmann Institute of Science од Тел Авив и  Dalhousie University од Халифакс. За разлика од постоечкиот софтвер кој напаѓа повеќе уреди, ZigBee е фокусиран единствено на Hue-паметните светилки. Светилките кои се прозведени од Phillips не се […]

Прочитај повеќе