Еден од десет Американци го користат Тwitter како главен извор на вести, споредено со 30 отсто кои го користат Facebook како медиум, вели извештај на Pew Research Center. Во Македонија, пак, има помеѓу 7.000 и 10.000 твитерџии од кои 70 отсто го користат Twitter како извор на информации и вести, според истражувањето на Aгенција Рејтинг. […]

Прочитај повеќе

Очекуваното е конечно реалност: според најновото истражување на Pew Research Center наречено „Состојбата на медиумите“ 46% отсто од американците читаат вести онлајн во споредба со 40% чиј извор се традиционалните весници.

Прочитај повеќе