Google треба да ги прикаже најдобрите резултати за вас, вели интернет пребарувачот. А се чини дека најдобрите резултатити ги вклучуваат пријателите и персонализираната содржина, бидејќи сега Google+ и целиот друштвен аспект на мрежата ќе биде споен со пребарувањето. Тоа отсекогаш беше планот, нели Google? „Пребарувањето сè уште е лимитирано на универзумот на јавни веб страни, […]

Прочитај повеќе

Видео сервисот Vimeo овозможи корисниците да си одредат своја, персонализирана URL адреса на своите видеа. До сега видеата на Vimeo има доволно кратка адреса за лесно споделување, но составена од 7-8 бројки со што беше тешка за помнење. Пример, http://vimeo.com/17853140 .

Прочитај повеќе

Facebook стартуваше веб страна за објаснување на „инстант персонализацијата“ на други веб сајтови преку друштвената мрежа, најверојатно да објасни како личните Facebook информации завршуваат на надворешни сајтови.

Прочитај повеќе

Кога Facebook ги стартуваше новите профили нагласи дека под краткото, воведно инфо ќе има неколку најново тагирани фотографии бидејќи „ништо не го објаснува човекот како фотографиите“.

Прочитај повеќе

Facebook корисничките имиња не се нешто ново, напротив, беа објавени пред една година, но на мрежата постојат многу страни кои не го имаат подесено корисничкото име на фан страната или профилот за да наместо facebook.com/profile.php?id=123456789 имаат препознатливо URL како facebook.com/it.com.mk. Можеби игнорирањето на оваа опција се должи на процедурата која бара телефонски број, можеби од незнаење за опцијава. Во секој случај, подолу е краток водич за како да си одберете корисничко име.

Прочитај повеќе

Неодамна Google ја претстави Blogger Template Designer, навистина кул и лесна алатка со која секој може да си го персонализира дизајнот на блогот на Blogger платформата.

Прочитај повеќе

Google овозможи да си ставите своја слика како позадина на почетната страна на Google.com. Персонализацијата е доста ефикасна. Ставете си слика од маче, женска, автомобил, Ѓоко Танески, вие во кафана… :) со своја лична позадина Google дефинитивно изгледа поинтересно.

Прочитај повеќе

Од кога го воведе „инстант персонализилирањето“ Facebook наиде на доста проблеми и незадоволство од корисниците и организациите. И со право! Од багови со четот и пробивање на Yelp, до комплицирање на опциите и неинформирање на корисниците, Facebook со плагините направи хаос со приватноста.

Прочитај повеќе

Преку 50.000 сајтови ги имплементираа новите друштвени плагини на Facebook за само една недела откако беа најавени на f8 конференцијата, oбјави Facebook.

Прочитај повеќе