#1 Native рекламирање Иако брендовите го користат native рекламирањето години наназад, сепак е нешто што ќе се користи и наредната година доколку сакате вашиот бренд да се рекламира на начин на кој луѓето нема да го перцепираат како платена реклама. Овој начин на рекламирање станува популарен и ефективен бидејќи луѓето станаа вешти во игнорирање на […]

Прочитај повеќе

Instagram најавува промени која натера некои незадоволни корисници веќе да му го предвидуваат крајот. „RIP Instagram“ можеби сега е популарна порака, но е претерано екстремна. Тоа што друштвената мрежа го прави сега е да понуди поквалитетна содржина, така што ќе го промени изгледот на презентираните резултати, па најдобрите фотографии ќе се појавуваат најгоре на листата, […]

Прочитај повеќе

Благодарение на друштвените мрежи и новите технологии, денес за маркетинг агенциите е многу полесно да ги персонализираат своите кампањи. Тие агенции се поуспешни од другите, но нова анализа покажува дека агенциите грешат во своите проценки. Најголем дел од агенциите, дури 64 отсто, во анкета за Forrester одговориле дека нивната персонализација е „добра“. Сепак само 48 […]

Прочитај повеќе

Сите ентузијасти за мини-компјутерот Raspberry Pi имаат нова причина за радост. Во соработка со Element14, еден од производителите на микрокомпјутерот, Raspberry сега ќе доаѓа во сите варијанти кои можат да се персонализираат по потреба на корисниците. Element 14 на своите корисници ќе им овозможи да ја модифицираат плочката и да креираат сопствена чии димензии и […]

Прочитај повеќе

Facebook го сака истото што и вие – да добивате релевантна содржина на News Feed-от. Затоа друштвената мрежа стартува нови алатки кои ќе ви дадат поголема контрола на содржината што ви се прикажува. Воведено е приотеризирање на приказните, па така можете да одберете пријател или фан страна од која не сакате да пропуштите приказна. Може […]

Прочитај повеќе

Tumblr од секогаш ги охрабрувал своите 180 милиони блогери да бидат креативини и слободни во изразувањето на својот блог, а сега ќе им дозволи да го направат тоа и преку новата мобилна апликација за Android и iOS. Сега блогерите можат да одберат од 3,3-те милијарди теми, бои, стилови и фонтови за да си ја персонализираат […]

Прочитај повеќе

Mozilla ја објави финалната верзија на Firefox 29 кој е најавен како „Firefox со најголема персонализација до сега“. Покрај новиот елегантен дизајн со Australis интерфејс, со тенки табови за полесно прелистување, направен да го зголеми фокусот на содржината наместо да го одвлекува вниманието со табовите кои исчезнуваат во позадината; најголемата новина во Firefox 29 e […]

Прочитај повеќе

Themer е Android апликација која овозможува едноставно креирање и менување на темата на Android телефоните. Креатори на апликацијата се My Color Screen, кои посветија огромно внимание на едноставноста за користење, па откако ќе ја одберете својата позадина, ќе може и едноставно да ја поставите со еден клик Апликацијата има голем број на теми кои се […]

Прочитај повеќе

Иако Google уште во март ги претстави редизајнираните профили за YouTube, сепак истите не беа веднаш официјално достапни, туку се бараше од корисниците самите да ги активираат. Но, од 5-ти јуни овој нов дизајн наречен One Channel ќе биде активиран за сите. Целта кај новиот дизајн е да понуди единствен изглед на каналот на сите […]

Прочитај повеќе

Имате паметен телефон, зошто да не го направите уште попаметен? Atooma ви нуди целосна контрола и можност за манипулација со вашиот Android паметен телефон. Одлична работа на Android се сензорите кои Atooma максимално ги искористува и прави телефонот автоматски да извршува одредени работи. Вклучете го Wi-Fi-то кога ќе стигнете дома, исклучете ги известувањата кога ќе […]

Прочитај повеќе

Најпопуларниот македонски агрегатор на вести, Time.mk, воведе опција да си ги персонализирате вестите кои што сакате да ги читате. Пример, ако ве интересира технологија, можете да ги изгасите сите останати непотребни политички вести и да читате само ИТ вести. Или пак, ако ве интересираат само вести за фудбал, ќе може да си го подесите Time.mk […]

Прочитај повеќе

Google продолжува да го интегрира Google+ и останатите свои сервиси во пребарувачот. Сега Google директно ги охрабрува своите Gmail корисниците да го користат Google+, со цел да им понуди лични резултати, а со тоа и објавите на Google+ и „+1“ да дојдат до израз. Покрај тоа, Google денес во своите резултати го интегрираше и Google […]

Прочитај повеќе