Еден од најголемите проблеми со државните станови во Пекинг е нивната злоупотреба. Дел од сопствениците на овие станови ги злоупотребуваат, живеат на друго место, а ги изнајмуваат становите. Предвидувањата се дека само во Пекинг ќе има над 120 000 станари кои живеат во општествени станови. За да стават крај на овие злоупотреби властите во Кина […]

Прочитај повеќе

Откако вчера New York Times објави дека кинески хакери ги напаѓале со месеци, со исто соопштение излезе и Wall Street Journal. Медиумите соработуваат со властите и безбедносни експерти за се ослободат од хакерите. Медиумите изјавуваат дека целта на хакерите е да ги надгледуваат известувањата за Кина, но Кинеското Министерство за Одбрана ги негира сите врски со […]

Прочитај повеќе

Тие стануват од кревет и бргу со војничка уморност се редат во ходникот спремни за дневните активности. Повеќето машки пациенти се тука поради еден проблем – зависност од интернет, пишува BBC, чија новинарка Мичел Бристов го посетила Центарот за развој на психологија на младите во Пекинг, Кина.

Прочитај повеќе