Google Fiber нема да наплаќа пиринг (peering), ниту ќе имплементира „брзи линии“, објави компанијата на својот блог. Во постот Google работи на техники со кои ќе го минимизира баферирањето. „Бидејќи знаеме како да стримаме видео и да прелистуваме без напор, ја дизајниравме нашата мрежа за да се минимизира бафирањето“, објаснува компанијата. Компанијата објавува и дека […]

Прочитај повеќе

Шпанската Telefonica, France Телеком и Deutche Telekom, незадоволни што преку нив оди огромниот интернет сообраќај генериран од видеата на YouTube, побараа Google да им плаќа дел од приходите од рекламите на видео сервисот, пренесува Financial Times.

Прочитај повеќе