Britannica ќе престане да се печати и ќе стане веб енциклопедија. Најстарата енциклопедија во светот, која се печати уште од 1766 година, ќе го следи примерот на Wikipedia и ќе биде достапна ексклузивно на веб. Britannica во последниве неколку години заБележуваше се помала продажба на печатената верзија, пред се поради бесплатната Wikipedia која станува се […]

Прочитај повеќе

Пред (околу) две недели веста за дигиталните изданија на македонските весници одекна во јавноста (и на интернет, пример: За претплатата на Вест и дигиталните изданија на Дневник и Утрински). Се разбира, нема што многу да се каже на примерот на „Вест“. Тоа е технолошки ќор-сокак, комплетно несоодветен со интернетската инфраструктура и идеја воопшто. Но, сѐ не […]

Прочитај повеќе

 
Во печатеното издание на Enterteinment Wealky на 18 септември ќе се појави видео реклама на CBS и Pepsi Max. „Ова реклама наречена „првата VIP (видео во принт) промоција“ работи како оние аудио честички. Кога ќе ја отворите страната, се појавува мал екран вметнат меѓу страните“ пишува Wired.

Прочитај повеќе