Аndroid Developers најавија дека од следната недела ќе може да има наплаќања од внатре во апликациите.

Прочитај повеќе

Најверојатно е дека на Android пазарот на апликации за брзо време ќе има 200.000 мобилни апликации, според неофицијалната статистика на AndroLib. Тоа што е неверојатно е што само пред два месеци за Android имаше само 100.000 апликации, на Android му требаше две години да стигне до таа бројка. Сега за само два месеци таа бројка се дуплираше.

Прочитај повеќе

Над 80.5 милиони паметни телефони уреди се продадени ширум светот во третиот квартал на 2010, што е 96 отсто пораст oд истиот период лани, вели Gartner.

Прочитај повеќе

Во светот мобилната индустрија забележува по 2 милиони нови претплати на ден, вели Ericsson кој објави дека 5 милијардитата претплата се додаде во четвртокот, 8 јули.

Прочитај повеќе

Со цел полесно да дојдеме до информација за тоа што се нуди на нашиот пазар во поглед на компјутерски хардвер, најпрактично е кога IT продавниците имаат на својот веб сајт и ценовници со нивната понуда на компоненти.

Прочитај повеќе

Ако пред само година-две беше реткост да се забележат паметни телефони (smartphones) кај македонските корисници и се чувствуваше степен на ексклузивност кога некој имаше iPhone или последен модел на Nokia или BlackBerry, денеска сликата на македонскиот пазар е сосема различна. Благодарение на достапноста на уредите и се по-„смарт“ корисници, овој вид на телефони се во многу џебови и очигледно според сите очекувања и самата побарувачка бројката само ќе расне и понатаму со забрзано темпо.

Прочитај повеќе