PayPal Mafia е термин зад кој се кријат неколку сериски претприемачи, инвеститори и иноватори. Како што наговестува и името сите се или основачи или вработени во PayPal. Шест члена на оваа група: Питер Тиел, Елон Маск, Рид Хофман, Лук Носек, Кен Ховери и Кит Рабои денес се милијардери. Терминот PayPal Mafia се популаризира по напис […]

Прочитај повеќе