Директорот на Wirecard Маркус Браун, минатата недела поднесе неотповиклива оставка. Оставката доаѓа по скандалот во кој компанијата не успеа да пронајде 1,9 милијарди евра кои недостасуваат од банкарските сметки на компанијата. Wirecard е, или барем до неодамна беше највредната финансиски технолошки компанија во Европа. Очекувано ова влијаеше и на довербата на пазарот. Акциите на компанијата […]

Прочитај повеќе