Здружението на информатичарите на Македонија, по триесет и втори пат организираше циклус на натпревари по информатика, во областа на програмирањето. Натпреварите ги опфаќаат сите ученици од основното и средното образование кои се стекнале со познавања од програмирање во програмскиот јазик C++. Најдобрите од училишните и регионалните натпревари се натпреваруваа на XXXII Државен натпревар по информатика на […]

Прочитај повеќе