Автостопер.мк е нова бесплатна платформа преку која може да најдете и да организирате заеднички патувања. Сервисот е наменет за да им го олесни патувањето на сите вработени и студенти кои постојано патуваат меѓу градовите така што преку огласи им овозможува контакти со други корисници и возачи кои патуваат.

Прочитај повеќе

Ерупцијата на исландскиот вулкан произведе огромен облак ширум Европа кој затвори поголем дел од европските аеродроми. Затоа еден дел од патниците се свртеа кон традиционалните преноси како автобуси и воз, додека други се свртеа кон интернет и друштвените мрежи барајќи превоз.

Прочитај повеќе