Кога ќе се јави потреба да привремено прекинете со работа на компјутерот и да се оддалечите од работното место, солиден совет е да го заклучите компјутерот. Таквото нешто го спречува фрлањето на љубопитни погледи и ѕиркање онаму каде што се нема работа. Екранот се заклучува со притискање на комбинацијата од копчињата Win и L. Кога […]

Прочитај повеќе

Еден од најпопуларните продавници за рачно изработен накит, облека и уметнички дела Etsy, објави алатка со која корисниците ќе можат да си креираат сопствени електронски продавници. Наречена Pattern, алатката од 15 долари ќе овозможи корисниците да креират персонализира страна за своите производи. Компанијата се надева дека заедницата изградена околу сервисот ќе ги привлече и продавачите. […]

Прочитај повеќе