„Мој пат“ е апликација која на корисниците им овозможува да пријават дупки и слични недостатоци на патиштата. Апликацијата е дело на Авто-мото сојузот на Македонија (АМСМ) во соработка со: Министерството за транспорт и врски; Министерството за внатрешни работи и Јавното претпријатие за државни патишта. Иако има и десктоп верзија, користењето на мобилната апликација е далеку посоодветно. […]

Прочитај повеќе

До 2030 година патиштата ќе можат безжично да ги полнат електричните возила. Израелскиот стартап Electroad има идејно решение кое веќе успешно ги помина првите тестови. Стартапот веќе е добитник на финансии од фондот на Европската Унија, Horizon 2020. Идејата на стартапот не само што е практична, туку е и едноставна за изведба на веќе постоечки патишта. […]

Прочитај повеќе

Авто мото сојузот на Македонија (АМСМ) објави мобилна апликација за iPhone и за Аndroid уредите која прикажува информации за состојбите на патиштата во Македонија, овозможува да се повика помош на пат користејќи GPS локатор било каде во Европа, и содржи информации за технички прегледи, боука на возачи, членски пакети, новости и други детали. iPhone апликацијата […]

Прочитај повеќе

Google Maps Navigation (BETA) е систем за GPS навигација поврзан со интернет кој, користејќи информации за сообраќајот на патиштата, ви кажува кој пат е најдобро да го одберете.

Прочитај повеќе