Ако работите со крипто валути тогаш без сомневање веќе имате омилена апликација паричник за дигитална валута. Сепак ако оваа не е случај, или ако барате нова, Opera ќе се обиде да ве убеди да го одберете нивниот. Најголема предност на паричникот е што овозможува директно плаќање преку прелистувачот. Секако за да се реализира ова и […]

Прочитај повеќе

Во време на забрзано живеење и френетична потреба за мултитаскинг, расеаноста цвета со полна пареа и најчестите жртви се или вашите клучеви или паричникот. Woolet 2.0. е паричник кој нема да можете лесно да го заборавите, камо ли да го изгубите. Наспроти името, кое би можело да алудира дека се работи за волнен паричник, Woolet […]

Прочитај повеќе

Google објави прва верзија од својата Wallet апликација во која се складираат кредитните картички, и со која може да се плаќа преку паметен телефон, односно преку NFC (Near-field communication) читач. Апликацијата првин беше претставена во мај, а сега е пуштена за користење на сите aмерикански корисници на City Mastercard кредитната картичка. Најголемиот проблем со кој […]

Прочитај повеќе

„Паричникот“ на Google е NFC технологија со која може да се плаќа преку мобилен телефон преку апликација. Google Wallet за корисниците може да послужи како лесен начин за плаќање и следење на своите сметки, додека за бизнисите може да биде полесен начин за споделување на купони или разни попусти со корисниците.

Прочитај повеќе

Интернет гигантот заeдно со MasterCard и Citigroup работи на технологија за Android уредите со која корисниците ќе можат да купуваат само со ставање на мобилниот телефон пред мал читач на касите.

Прочитај повеќе